loading...
فـقـــط عکـس عکـس عکـس
YAS بازدید : 783 نظرات (0)

خودش می گوید پدیده نیستم و فقط كسی است كه یك مقدار دیر وارد بازار موسیقی شده. صحبت از شهرام شكوهی است؛ خواننده ای كه با حضور در یكی از مسابقات ماهواره ای استعدادش را نشان داد و بعد از چند سال با آلبوم «مدارا» ورودش را به بازار رسمی موسیقی داخل کشور جشن گرفت و حالا طرفداران زیادی برای خود دست و پا كرده است. شكوهی برخلاف صدای خشداری كه دارد، خیلی مهربان و بااحساس است. این را می توان از رفتار بسیار خوبش با «ملودی» فهمید؛ ملودی نام دختر چهار ساله شهرام شكوهی است كه تمام آهنگ های پدر را حفظ است و در میان همه این آهنگ ها، «مدارا» را بیشتر از همه دوست دارد.



در نظرسنجی های مختلف به عنوان پدیده موسیقی ایران معرفی شده اید، زمانی كه داشتید «مدارا» را تولید می كردید، به فكر ستاره شدن بودید؟

اینطور نبود كه بخواهم با رویكرد ستاره شدن كار كنم، اما از همان ابتدا هم خودم پیش بینی می كردم كه اگر كار منتشر شود، با چه بازتاب هایی روبه رو خواهم شد. در مورد كلمه پدیده هم كه اشاره كردید، باید بگویم شخصاً به این موضوع اعتقادی ندارم، چون پدیده در نظر من كسی است كه از هفت–هشت سالگی استعداد خاصی را از خود به نمایش بگذارد. كسانی مثل من یا مهدی یراحی یا مازیار فلاحی پدیده نیستیم؛ ما كسانی هستیم كه یك مقدار دیر وارد بازار موسیقی شده ایم!

دلیل دیر وارد شدنتان به دنیای موسیقی چه بود؟

چون من اصلاً قصد نداشتم حرفه ای کار كنم. راستش را بخواهید من به خاطر جنس صدایم زیاد به حرفه ای شدن فکر نمی کردم.


پس چرا در مسابقه یكی از شبكه های ماهواره ای شركت كردید؟

من در آن مسابقه شركت نكردم كه نفر اول شوم! در این برنامه بارها دیده بودم كه به بچه هایی كه از ایران در مسابقه شركت می كردند، توهین می شد و داورها بچه ها را مسخره می کردند. اگر این برنامه را دیده باشید، می دانید كه در عمل با من هم جنگیدند و در نهایت من را قبول نكردند. البته باتوجه به بحث های پشت پرده ای كه به وجود آمده بود، خودم هم مطمئن بودم که انتخاب نمی شوم. شرط انتخاب آنها این بود كه اگر در ایران س***ت داری، باید كشور را ترك كنی.

پس شما برنامه های قبلی را دیده بودید و از رفتار داورها با شركت كنندگان ایرانی دلخور بودید؟

بله؛ نوع برخورد با شركت كنندگانی که از ایران آمده بودند، اصلاً خوب و مودبانه نبود. مثلاً وقتی یكی از شركت كننده ها می خواست آهنگ یكی از خوانندگان داخلی را بخواند، توهین آمیز می گفتند این كسی كه می خواهی آهنگش را بخوانی اصلاً كی هست؟ به هر حال آنها نماینده موسیقی لس آنجلسی بودند و از نظر من و خیلی از دوستان دیگر، این نوع موسیقی مدت هاست تمام شده و اگر كمكی كه امروز از داخل ایران به آنها می*شود، قطع شود، موسیقی لس آنجلسی كاملاً ریشه كن خواهد شد. نمی خواهم بگویم آن مسابقه تقابل موسیقی داخلی و لس آنجلسی بود، اما رفتارهایی كه در این برنامه دیدم من را مجاب كرد تا با حضور در آن نشان دهم كه وضع موسیقی داخلی به شكلی كه توسط این برنامه تبلیغ می شود، خراب نیست. من به این برنامه ایمیل زدم و اعتراضم را نسبت به روش و عملكرد برنامه اعلام كردم.


جواب آنها چه بود؟

خب طبیعتاً جواب سربالا دادند و گفتند به نظر ما روند برنامه مشكلی ندارد، اگر شما فكر می كنید رفتار ما اشتباه است، بیا و رفتار درست را به ما یاد بده.

الان كه داریم باهم صحبت می كنیم از حضور در برنامه خوانندگی ماهواره ای پشیمان نیستید؟

هم پشیمانم و هم پشیمان نیستم! همانطور كه گفتم من قصد این را نداشتم كه به صورت حرفه ای كار كنم، اما وقتی در این برنامه شركت كردم، بازتاب های بسیار خوبی از اجرای «مدارا» دریافت كردم. به هرحال حضور در چنین برنامه ای، تبعاتی هم داشت كه باید بپذیریم؛ البته باید همین جا از مسئولان محترم تشکر کنم که با من برخورد بدی نکردند. یک موقعی هست که برای تنبیه برخورد بدی با شما می کنند تا دیگر کار بدی نکنید، موقعی هم هست که هیچ چیزی به شما نمی گویند و خودتان از این عدم برخورد، شرمنده می شوید و ترجیح می دهید که دیگر کار اشتباهی نکنید. در مورد من حالت دوم صدق می کند. برای من هیچ اخطاریه ای فرستاده نشد و ایرادی هم به من نگرفتند و در مجموع هیچ برخورد قهرآمیزی در مورد آن مسئله با من انجام ندادند که واقعاً جای تشکر دارد. وقتی مملکتم اینطور باشد، مطمئناً هیچ جایی را غیر از ایران برای کار انتخاب نمی کنم.

در نهایت با شركت در این برنامه به هدف خودتان رسیدید؟

بله؛ حضورم در این برنامه باعث شد من به چیزی كه مدنظر داشتم، برسم. من یك هدف داشتم و آن هم این بود كه می خواستم نشان بدهم موسیقی داخل ایران حرف های زیادی برای گفتن دارد. حٌسن بزرگ این برنامه این بود که اینقدر تماس ها زیاد بود که تولیدكنندگان برنامه به نوعی كلافه شده بودند و این همان اتفاقی بود كه دنبالش بودم. من می خواستم اعتباری كه آنها داشتند به دروغ برای خود جمع می كردند، از بین برود. خوشبختانه مردم خیلی خوب متوجه شدند كه این مسابقه عادلانه نیست؛ همین برای من كافی بود.


به رقابت موسیقی داخلی و لس آنجلسی اشاره كردید، فكر می كنید این دو نوع موسیقی قابل رقابت و قیاس هستند؟

خیلی راحت می گویم كه ما این رقابت را از موسیقی لس آنجلسی بردیم.

نشانه های برد ما چیست؟

اگر الان ترانه، ملودی و تنظیم از داخل ایران به موسیقی لس آنجلسی تزریق نشود، آنها شاید در سال10 تا موسیقی خوب هم تولید نكنند. آنها بازه زمانی طولانی را بدون رقیب جلو می رفتند و هیچ رقیبی از بین این هفتادمیلیون نفر كه در كشور زندگی می كردند، برای خودشان نمی دیدند و هر كاری كه دوست داشتند، انجام دادند. خیلی از این خواننده ها تبدیل به اسطوره شدند، اما نباید فراموش كرد كه در بازاری كه رقیب وجود ندارد اسطوره شدن كار چندان سختی هم نیست.


به وجود مافیا در موسیقی داخلی اعتقاد دارید؟

به نظرم مافیا یعنی مخاطب. وقتی منِ خواننده، مخاطب خودم را حفظ كنم، چرا باید برایم مشكل ایجاد شود؟ واقعیت این است كه خیلی از دوستانی كه امروز علم مبارزه با مافیای موسیقی را به دست گرفته اند، آلبوم هایشان بیش از 5هزار نسخه نخواهد فروخت، ولی نمی دانم چرا ما همیشه دوست داریم خودمان را گول بزنیم. شما وقتی چشمت را می بندی و با صدایی كه حتی برای خود و خانواده ات هم قابل قبول نیست، دست به انتشار آلبوم می زنی، چه توقعی داری؟

تیتراژ خواندن هم مافیا دارد؟

نمی دانم. چون تا به حال در این حیطه فعالیت نكرده ام، نمی توانم اظهارنظر كنم.

فكر می كنید تیتراژ خواندن هنوز هم مثل گذشته در پررنگ شدن یك خواننده موثر است؟

به هرحال امروز باتوجه به وسعت شبكه های ماهواره ای، توجه مردم به تلویزیون كمتر از گذشته است و همین موضوع طبیعتاً باعث شده، تاثیرگذاری تیتراژها هم كمتر از گذشته باشد. شاید در بین همه تیتراژهایی كه در طول یك سال تولید و پخش می شود، دو آهنگ با استقبال زیادی مواجه شود.

یكی از خواننده ها می گفت، خواننده می تواند به راحتی پولدار شود اما آدم پولدار نمی تواند به آسانی خواننده شود، شما هم با این جمله موافقید؟

واقعیت این است كه من برای رسیدن به این تفاوت بیش از سیزده سال تلاش كردم و برای كارم وقت گذاشتم. تفاوت به این نیست كه در پوستر آلبوم بنویسیم متفاوت ترین آلبوم سال یا متفاوت ترین صدایی كه تاكنون شنیده اید؛ تفاوت یعنی اینكه شما وقتی صدای یك خواننده را می شنوید، سرتان را از تعجب برگردانید تا بفهمید نام خواننده چیست. حتی اگر واكنش ها به این متفاوت بودن منفی باشد، یك حُسن برای خواننده محسوب می شود. به نظرم اگر من شهرام شكوهی بد هم باشم، بهتر از این است كه ادای كسی را دربیاورم، چون در این صورت اگر حتی یك نفر را هم بتوانم با صدایم جذب كنم، آن یك نفر طرفدار واقعی من است. اما اگر ادای محسن یگانه یا محسن چاووشی را دربیاورم، در نهایت هر طرفداری هم جذب كنم، متعلق به من نیستند و طرفدار یگانه یا چاووشی یا ... هستند.

به مجاز شدن بحث كلیپ، امید دارید؟

نه؛ باتوجه به شرایطی كه وجود دارد بعید است به این زودی ها این موضوع اتفاق بیفتد. به هرحال مسائلی هستند كه باید با آنها كنار آمد. این صلاحدید مسئولان است و حتماً برای این تصمیم دلیل خوبی هم دارند.

جنس صدای شما به گونه ای است كه می توانستید از سبك چاووشی تبعیت کنید که جوابش را هم پس داده. چرا این كار را انجام ندادید؟

چون هیچ وقت به این جریان اعتقاد نداشتم، دست به این كار نزدم. برای چه باید این كار را انجام دهم وقتی محسن چاووشی كارش را خوب انجام می دهد و مخاطبان خاص خودش را دارد؟ ای كاش این باور در كسانی كه می خواهند تازه موسیقی را آغاز كنند، شكل بگیرد كه اگر خودت باشی، احتمال برد بیشتری داری.

پول می تواند كسی را خواننده كند؟

نه، واقعاً پول به تنهایی نمی تواند باعث خواننده شدن كسی شود. من بیش از بیست نفر را می توانم برایتان مثال بزنم كه خیلی برای خواننده شدن خرج كردند، اما به هیچ جا نرسیدند.

معمولاً عادت داریم هنرمندان مختلف را در یكی از برنامه های سال تحویل ببینیم اما امسال شما هم در شبكه دو حضور داشتید و هم در برنامه شبكه سه. این تداخل چطور صورت گرفت؟

من در شبكه دو به صورت زنده حضور نداشتم و فقط یكی از آهنگ هایم را به صورت كلیپ برای برنامه آقای علیخانی آماده كرده بودم. این اولین باری بود كه در تلویزیون ایران به كلیپ پرداخته می*شد و خیلی خوشحالم که مردم از این موضوع به خوبی استقبال كردند.

موسیقی ما تصویر ندارد، این در حالی است كه در تمام دنیا تصویر مهمترین ابزار تبلیغ موسیقی است، به نظرتان این موضوع باعث عقب افتادن موسیقی ایران از جریان موسیقی جهان نمی شود؟
الان تنها دلیلی كه موسیقی لس آنجلسی می تواند به حیات خود ادامه دهد، همین مسئله است كه موسیقی مجاز داخلی اجازه ساخت و پخش كلیپ ندارد. اگر یك شبكه مجاز ایرانی تاسیس شود تا خواننده هایی كه به صورت مجاز كار می كنند، بتوانند كلیپ های خود را پخش كنند، من شك ندارم كه ظرف شش ماه نسخه موسیقی لس آنجلسی به طور كامل پیچیده خواهد شد.


خیلی ها منتظر كنسرت شما هستند، چرا اینقدر تاخیر؟

مشكل خاصی وجود ندارد. هماهنگی هایی برای برگزاری كنسرت نیاز است كه در حال انجام آن هستیم و انشاءالله بعد از ماه مبارك رمضان اولین كنسرتم را در تهران برگزار خواهم كرد. به جز 10 آهنگی كه در آلبوم وجود دارد، چند تك آهنگ هم تولید كرده ام كه در كنسرت اجرا خواهیم كرد و مجموعاً با شانزده آهنگ در خدمت مردم خوبمان خواهیم بود.
از آلبوم جدید چه خبر؟

پیش تولید آلبوم جدید تا حدودی انجام شده و اگر خدا بخواهد تا اواخر تابستان كارهای تولید را آغاز خواهیم كرد. از آنجایی كه اعتقاد به كار وسواسی ندارم، فكر می كنم در مدت زمان كوتاهی آلبوم آماده انتشار خواهد شد. در این آلبوم برخلاف «مدارا» با ترانه سراهای مختلفی همكاری خواهم داشت. الان كه داریم با هم صحبت می كنیم، به اندازه دو آلبوم آهنگ آماده دارم كه در طول این 13-14سال برای خودم كار كرده بودم.

فكر می كنید به سلیقه روز موسیقی نزدیك است؟

در آلبوم «مدارا» اكثر آهنگ ها چنین وضعیتی داشتند و خدا را شكر مردم آنها را دوست داشتند. سبك موسیقی ای كه من دنبال می كنم نوعی است كه نمی شود برایش زمان تعیین كرد.


چند سال است ازدواج کرده اید؟

حدود 5سال است و یک دختر 4 ساله دارم به اسم ملودی.
چرا ملودی؟

خودم دوست داشتم اسم شكیلا را برای دخترم انتخاب كنم؛ چون احساس می كردم این اسم با نام خانوادگی ما هم آوایی دارد، اما اطرافیان گفتند این اسم كمی برای دختر سنگین است و از آنجایی كه پدرها حق انتخاب هیچ چیزی را ندارند (می خندد) انتخاب اسم شكیلا منتفی شد!

اسم ملودی را در نهایت چه كسی انتخاب كرد؟

پدرهمسرم این اسم را انتخاب كرد. خودم هم این اسم را خیلی دوست داشتم اما به آن فكر نكرده بودم.
به حال این روزهایتان كه خیلی می خورد...

بله (می خندد).

از روزی كه ملودی به دنیا آمد، برایمان بگویید.

به دنیا كه آمده بود آنقدر بلند گریه می كرد كه از روی صدایش او را می شناختیم.

برایتان فرق نداشت كه دختردار شوید یا پسر؟

نه، فرقی كه نداشت اما خودم دختر دوست داشتم.

كارهایتان را هم دوست دارد؟


بله، ملودی تقریبا همه كارهایم را حفظ است و می خواند، اما چون از زمانی كه به دنیا آمد، آهنگ «مدارا» را مدام شنیده است، این ترانه را بیش از بقیه دوست دارد.

دوست دارید دخترتان وارد فضای موسیقی بشود؟

هرطور كه خودش تصمیم بگیرد؛ من اصراری روی این ماجرا ندارم.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
بروزترین سایت عکس ایران
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • پیوندهای روزانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 845
  • کل نظرات : 453
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 158
  • آی پی امروز : 29
  • آی پی دیروز : 93
  • بازدید امروز : 33
  • باردید دیروز : 126
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 721
  • بازدید ماه : 1,800
  • بازدید سال : 37,644
  • بازدید کلی : 2,632,336
  • کدهای اختصاصی
    عکس بازیگران 91
    آپدیت نود 32
    آپدیت: 16 بهمن 92

    Username: TRIAL-0105049390
    Password: sn2h53a7km

    Username: TRIAL-0105049427
    Password: s2mp4sh5nd

    Username: TRIAL-0105049457
    Password: umn395bckc

    Username: TRIAL-0105049306
    Password: s399exvxj3

    Username: TRIAL-0105048033
    Password: a64j35dd26

    Username: TRIAL-0105047994
    Password: t2r23vm5bu

    Username: TRIAL-0105047959
    Password: afvrj6s5ss

    Username: TRIAL-0105047900
    Password: smtvjtucnf